пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

Тема: Створення та настроювання діаграм, вибір типу діаграм. 
Практична робота №3: "Побудова діаграм"

Увага! Під час роботи за комп'ютером дотримуйся правил безпеки та санітерно-гігієнічних норм.

1. Відкрийте файл (Відкрити/Тема 2/Практична робота 5/практична5.xlsx)

2. На Аркуші 1 наведено таблицю показників лічільника електроенергії за кожний місяць, останніх двох років. У клітинці А1 знаходиться вартість 1 кВт/год. Додайте  до таблиці фоомули для обчислення щомісячної плати за електроенергію і сумарної плати кожного року.
3. Побудуйте на цьому аркуші гістограму щомісячних виплат за електроенергію за ці роки. Додайте назву гістограми і назви осей, змініть їхній формат. Змініть формат області діаграми і області побудови. Проаналізуйте, як змінювалася плата протягом кожного року, по роках у кожному місяці, у які місяці якого року плата була найбільшою та найменшою.

4. Побудуйте на окремому аркуші секторну діаграму щомісячних витрат на електроенергію протягом останнього року. Установіть режим відображення відповідних даних з електронної таблиці на діаграмі. Додайте назву діаграми, відформатуйте її.

5. На аркуші Аркуш 3 побудуйте таблицю значень функціхї у = х^4-4*x на відрізку [-2;3]. Округліть значенняя функції до двох десяткових розрядів. Використовуючи точкову діаграму, побудуйте графік цієї функції на цьому відрізку. Додайте і відформатуйте назву діаграми.

6. Збережіть книгу з іменем  практична5_Прізвище та ім'я.xlsx і відправте її на електронну адресу вчителя: poltavainf5@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар